“Koronavirusi nuk pyet për masa qe po merrni”/ Profesori i njohur: Piku në ditën e 40-të dhe largohet vetë me pas 70 ditësh!

Profesor Isaac Ben Izrael Matematicieni kreu i programit të Studimeve të Sigurisë në Universitetin e Tel Aviv dhe kryetari i Këshillit Kombëtar për Kërkim dhe Zhvillim ka bere nje deklarate ndryshe nga te tjeret.

Ai thotë se numri i rasteve të reja të virusit arrin kulmin pas rreth 40 ditësh dhe nis e bie vetë duke shkuar në zero pas 70 ditësh, pa marrë parasysh se cilën pjesë të globit godet dhe pavarësisht faktit nëse vendet i mbyllin ekonomitë e tyre ose jo.Ndaj rrini te qete sepse cdo gje do te shkoje mire dhe cdo gje do qetesohet.

“Unë kërkoj me forcë që të mos lejohen matematikanët – të cilët nuk dinë asgjë rreth biologjisë –që të përcaktojnë se kur duhet ta heqim bllokimin”, u shpreh Barbash.

Ndaj duhete te presim dhe te bejme durim deri sa kjo gjendje te largohet ne kemi bere gjysmen e rruges dhe shpresojme se ne muajt ne vazhdim do qetesohet dhe ne do ktehemi perseri sic kemi qene ndaj duhet durim dhe kjo do kaloje.

Video