Home TE NDRYSHME Korona ua ka marrë jetën shumë mësuesve/ Edi Rama flet për mbylljen...

Korona ua ka marrë jetën shumë mësuesve/ Edi Rama flet për mbylljen e shkollave: Do të mbyllen vetë nëse…

1173
0

Edi Rama ka thene se vendimet per mbylljen e shkollave nuk i merr qeveria por Komiteti i Eksperteve qe nese vlereson se do te mbyllen ato patjeter do te mbyllen.

Ndersa per sa i takon universiteteve qe po vazhdojne online ai tha se edhe ne shume vende te botes eshte duke ndodhur e njejta gje qe u vendos edhe tek ne nga Komiteti i Eksperteve qe ne rastet e arsimit fillor dhe te mesem jane te pranishem ne shkolla.

Keshtu ne rastin e mbylljes se shkollave nese po e rishikon qeveria nje vendim te tille, Rama tha:
“Nuk po e rishikojmë sepse atë e vendos komuniteti I Eksperteve. Këtë ka vendosur komiteti i Ekspertëve këtë e gjeni lehtësisht në rajon, në shumicën e vendeve universitetet janë online dhe shkollat e mesme e fillore në ambientet arsimore. ”

Ndersa pyetjes se gazetares Vasili nese do mbyllen shkollat ai i vendosurs se: “Do te mbyllen vetem nese e sugjeron Komiteti Teknik i Eksperteve” Ka thene Rama