Ja rregullat e reja te cila duhet ti keni parasysh nese do te udhetoni pas dates 18 maj

Sipas kryeministrit Rama data e rifillimit te udhetimeve pasi eshte deklaruar nga Keshilli i Eksperteve ne daten 18 maj.

Ata qe do te vijn do te jene te mbyllur ne shtepite e tyre ne karantine dhe kjo do te jete ne masa vezhgimi.Ndaj ata duhet te kene shume kujdes si per familjen e tyre por dhe per te tjeter ndaj qe kujdesi duhet te jete maksimal qe kjo pandemi te largohet sa me shpejte dhe jeta te filloj normale.

Udhetimet ketej e tutje nuk do te jen kaq te lehta sepse mendohet qe pervec kostove te biletave qe do te jene me te larta, do te kushtoje edhe pajisja e detyrueshme me pasaporte mjekesore apo kryerja e testeve (200 euro) kur te zbresesh ne vende te huaja.Ndaj qe tani nuk mund te udhetosh pa pasaporte mjeksore.

Organizata Boterore e Turizmit (UNWTO) e Kombeve te Bashkuara, te gjitha vendet e botes jane duke zbatuar kufizimet e udhetimit.

Keshtu qe ende do te jete e pamundur udhetimi per pushime me kilometra larg pasi 45% e destinacioneve turistike i kane kufijte e mbyllur per turistet.
.