Ja cila eshte situata e re ne Itali, askush nuk e priste

0
485

Edhe pse per nje kohe te shkurter, stina e veres ne Itali ofroi nje rreze shprese.

Sic e dime te gjithe Italia arriti te dilte nga karantina e ashper dhe duket se kaloi nje kohe te mire duke mirepritur vizitoret.
Por ndersa edhe sezonit veror po i vjen fundi duket qe edhe shpreses per nje rikurperim te turizmit gjithashtu.

Sipas CNN dimri qe eshte para pritet te sjelle nje katastrofe ekonomike per shtetin fqinje, duke mos harruar edhe ndihmen financiare qe ka dhene per qytetaret e saj qe eshte nje harxhim fondesh.
Mirepo kufizimet qe vuri ne levizjen e udhetareve qeveria italiane prej pandemise, sollen krijimin e nje boshlleku edhe me te madh qe erdhi me teper edhe nga te ardhurat e munguara nga industria qe merret me udhetimet.
Keshtu edhe nje nga agjentet qe merret me agjensite e udetimeve ka thene: “Qe te ecim perpara na nevojiten turistet”.

Per me teper ajo ngriti shqetesimin se tregu i turizmit perfshire guidat, shoferet dhe punetoret qe jetonin me kete biznes tashme jane duke kerkuar per burime te tjera te ardhurash.

Ndersa Presidenti i bordit kombetar te Turizmit, Giorgio Palmuci thote se humbjet e projektuara nga turistet e pertej detit ne Itali jane 24.6 miliarde euro .