Italia ndjek linjën e BE-së, mbyll kufirin me Shqipërinë.Ja kur mund ta hap perseri

Dhe Italia mbyll kufirin per Shqiperine ashtu sic rekomandoj Bashkimi Evropian pasi numri i te infektuarve eshte ne rritje ne vendin tone dhe kjo ka bere qe vendin yne te dal nga lista e vendeve te lejuar.

Ndaj shume shtete te BE kane ndaluar hyrjen ne kufi te shtetasve Shqiptar por nese gjendja e te infektuarve do te qetesohet ateher do te rihapen kufijt drejte evropes.

Mësohet se do të lejohet lëvizja e lirë në listën prej 14 vendet extra Schengen, të cilat janë vendosur nga BE dhe konsiderohen si vende “të sigurta”.Ndaj Shqiperia nuk ben pjese te kjo list.

Në këtë listë nuk është përfshirë Shqipëria, që do të thotë se kufijtë nuk do të hapen me vendin tonë, për shkak të rritjes së rasteve me koronavirus gjatë ditëve të fundit.

Lajmi është konfirmuar nga ministri italian i Shëndetësisë, Roberto Speranza, ndërsa sqarohet se hyrja në territorin e shtetit fqinj do të lejohet edhe për ata që udhëtojnë nga venda extra Schengen për motive studimi.

Ndaj duhet te presim se si do te shkoj gjendja e te infektuarve me koronavirus ne vendin tone dhe ne baz te te infektuarve do te jete dhe leja per te udhetuar ne Bashkimin Evropian.