Home TE NDRYSHME Habitet mjeku“Burri me Covid, ndersa gruaja jo”, mjeku zbulon misterin shkencor.

Habitet mjeku“Burri me Covid, ndersa gruaja jo”, mjeku zbulon misterin shkencor.

353
0

Covid 19 ka shume te panjohura dhe mjeket thone se ka shume gjera qe ne nuk i dime pasi virusi peson mutacione.

Mjeku shqiptar Sallabanda, shpjegoi se infektimi nga virusi varet nga karakteristikat gjenetike të çdo personi ndaj dhe te infektuarit kane simptoma te ndryshme.

Sallabanda: Në një familje me katër veta një mund të jetë infektuar dhe tre jo.

Kjo do të thotë se struktura gjenetike e tre pjesëtarëve të familjes është ndryshe nga ai person që është infektuar. Ka qenë shumë e çuditshme që kemi pasur burrin të infektuar dhe gruan jo dhe anasjelltas.

Megjithëse nuk është vërtetuar, grupi i gja kut zero ka më pak mundësi për tu infektuar.