HABIT gruaja 112-vjeçare nga Memaliaj, ka një porosi për njerëzit që do t’ju habisë

0
603

“Kisha një palë syze, por i hodha se më bënë më keq. Kam punuar në kooperativë. Shkoj për votime. Jeta është e bukur, por nuk jemi ne.
Babai më Ia kur isha 6 muajshe, nëna kur isha 5 vjeç. U rrita jetime. Pi një kafe në mëngjes dhe në darkë une nuk kam pretendime, ha çfarë të ketë bërë nusja”, thotë 112-vjeçarja duke dashur te na porositi qe te mos bejne fjale te kota e aq meteper ne moshe te thyer.

Ajoerr një pension kooperative prej 56 mijë lekësh (të vjetra) që nuk i mjaftojnë për morinë e sëmundjeve që ka:
“Nëna ka 18 nipër dhe mbesa dhe 18 stërnipër e stërmbesa”. Në shtëpi ka njerëz të të gjitha gjeneratave. Më e vogla, Eleonora 2-vjeçare.

Nazmia tregon historinë e njohjes së Minekos me të shoqin: “Ajo ishte në shtëpinë e motrës, kur vjen një mik. Në shtëpi ishte vetëm Minekoja.