Home TE NDRYSHME Greqia ka një lajm të keq për të gjithë shqiptarët duhet te...

Greqia ka një lajm të keq për të gjithë shqiptarët duhet te presin deri ne kete date.

2775
0

Shtyhet perseri hapja e kufirit me Greqine pasi gjendja eshte e veshtire ne te dyja shtetet.

Dta e re eshte 30 nëntorku Greqia vendos masat kufizuese me Shqipërinë, Maqedoninë e Veriut,Turqinë dhe Kosovën. Sipas njoftimit të qeverisë greke, deri në datën 30 nëntor, mbetet në fuqi memorandumi që lejon kalimin në kufi vetëm për personat me leje qëndrimi në Greqi, ata që janë shtetas grekë, shoferët e kamionëve të transportit, diplomatët, ambulancat, mjetet e Eulex, si dhe punonjësit sezonalë që hyjnë në vend për të punësuar në sektorin e bujqësisë.

Ndalohet hyrja në Greqi për qëllime turistike.

Të gjithë qytetarët që hyjnë në Greqi duhet të kenë një test negativ COVID 19, të bërë jo më shpejtë se 72 orë nga hyrja në vend,të kenë të plotësuar formularin pfl jo më vonë se 24 orë nga hyrja në vend.

Ndaj duhet te jemi te durueshem pasi situata eshte e veshtire.