Greqia del me vendimin e rendesishem për kufirin me fqinjet, ja cfare u vendos per Shqipërinë

0
7847

Qeveria greke i ka shtyrë masat kufizuese me Shqipërinë, Maqedoninë e Veriut dhe Turqinë.

Ministria e Shëndetësisë Greke ka bërë me dije se vendimi për shtyrjen e masave mbetet në fuqi deri më 12 Tetor.

Megjithate Shqipëria përfshihet ende në listën e shteteve që Greqia ia ndalon kalimin pa limit për shkak të koronavirusit, ndërsa do të vijojë rregulli i mëparshëm me 300 qytetarë që lejohen të kalojnë nga Kapshtica brenda 24 orëve dhe 750 nga Kakavija, me test negativ PCR për COVID-19, vërtetim të përkthyer dhe formularin PFL grek.

Ndërkohë në Greqi, probleme të mëdha ka rajoni i Atikës, dhe gjithashtu raste te reja infektimi nga COVID-19 janë në kryeqytet, Athinë