Home TE NDRYSHME Gjermania shpall gjithë Italinë zonë të rrezikshme Covid si dhe keto vende...

Gjermania shpall gjithë Italinë zonë të rrezikshme Covid si dhe keto vende te tjera.

206
0

Nga dita e diel pritet masat e reja per ne gjermani ku ndalon shtetasit italin qe te hyjne ne gjermani.

Tashme e gjithe evropa do jete ne mbyllje te paknte muaji nentor do te jete i mbyllur dhe te hapet perseri ne muajin dhjetor.

Qendra gjermane epidemiologjike kane ndaluar të gjitha rajonet italiane ishin përfshirë tashmë me përjashtimin e vetëm të Kalabrisë, si dhe Vatikanin dhe Republikën e San Marinos.

Kriteri për përcaktimin e një zone specifike gjeografike ‘në rrezik’ shkaktohet kur epidemia e koronavirusit tejkalon 50 infeksione të reja për 100,000 banorë në një javë. Për ata që kthehen në Republikën Federale nga këto zona, zbatohet detyrimi i karantinës, i cili mund të “shkurtohet” nëse i nënshtroheni tamponit Covid.

Përveç Italisë, nga sot lista përfshin të gjithë Danimarkën, me përjashtim të Ishujve Faroe dhe Grenlandës, por edhe një pjesë e madhe e Greqisë, rajone të Letonisë, e gjithë Lituanisë përveç rrethit Utena, në Norvegji provinca e Oslos, e gjithë Portugalia, pothuajse e gjithë Suedia

Ndaj ruani distansimin social.