Gjermania hap kufijtë në 15 qershor, deri të shtunën hiqen kontrollet dhe për këto shtete

Qeveria e Gjermanise ka deklaruar se do të nisë rihapjen e kufijve në 15 qershor dhe duke filluar nga dita e shtuna, do te filloje lehtësimi I masave me të paktën tre vende, duke perfshire ketu Francën, Zvicrën dhe Austrinë.

Madje shpresat e ekzekutivit te gjermanise janë që deri ne mesin e muajit qershor do te mund të çelen plotësisht dhe te hiqen kufizimet.

Mediat vendase kane raportuar se kontrollet kufitare përgjatë kësaj kohe parashikohen të jenë me shume në kufi, dhe sipas tyre do të zhvillohen vetëm “verifikime të rastësishme”.

Keshtu përdorimi i pikave të kontrollit do të duhet të lehtësojnë bllokimet e trafikut për udhëtarët përtej kufirit te tyre, të cilëve u është lejuar kalimi.