Flasin meterologët: Ja çfarë pritet të ndodhë në 18 shtator me motin, do ketë…

0
479

Ne shtetin grek meteorologet kane ngritur alarmin per nje ndryshim moti ne date 18 shtator.

Agjensite meteorologjike jane te shqtesuara per disa zhvillime qe po ndodhin ne Mesdhe, qe nese shkojne sipas te gjitha parashikimeve, mund te priten deme dhe shkaterrime ne disa shtete.

“Nga të dhënat e parashikimit të modeleve që kemi marrë pak kohë më parë, ku niveli i ulët barometrik që po vërtitet në zonën detare të Italisë së Jugut prej ditësh, tenton të marrë karakteristikat tropikale në ditët në vijim”.

Siç shpjegon ai, “është e zakonshme në një kohë të tillë që detet tona janë mjaft të ngrohta, nivele barometrike që ndërveprojnë për shumë ditë me detin për të marrë sasi të mëdha energjie dhe turbulencë, duke marrë formën e një cikloni i cili për gjerësitë tona gjeografike karakterizohet si ciklon mesdhetar sepse shtrirja e tyre e kufizuar në lidhje me ciklonet e njohura të krijuara në oqeane. Përndryshe, karakteristikat e tyre të tjera nuk ndryshojnë shumë”.