Fëmija 10 muajsh që peshonte 8 kilogram i hiqet tumori 2 kilogram

0
87

Nje femije 10-muajsh i hiqet nje tumor 2kg dhetani është mirë.

Ai kishte një tumor beninj të quajtur “hamartoma mezenkimale”. Përgatitja zgjati 4 javë për të rritur pjesën e mëlçisë që do të shpëtohej.

Dhe tumori prej 2 kg i rritur tashmë në trupin e vogël vetëm 8 kg të një foshnjeje dhjetë muajshe u hoq me sukses nga mjekët e Kirurgjisë Hepato-Bilio-Pankreatike. Operacionin zgjati 6 orë.

Prindërit kanë vërejtur tek foshnja, krahasuar me vëllain binjak, një fryrje të barkut dhe një mungesë oreksi të dyshimtë. Në urgjencë, ekografia tregoi një lezion të madh me përmbajtje të lëngshme në mëlçi. Vlerësimi më i plotë çoi në zbulimin e një neoplazie beninje të mëlçisë me diametër më shumë se 13 cm , e cila zinte tërësisht pjesën e djathtë dhe qendrore të organit. Tumori shtypi dhe detyroi organet e tjera përreth (stomakun, pankreasin, zorrën, veshkën e djathtë) në një zhvendosje jonormale. Dhe femija nuk gjinte qetesi dhe kishte dhimbje.

Por pas nderhyrjeve te mjekeve te spitalit Italian cdo gje shkoje mire dhe femija gezon shendet te plot.