Epidemiologu ‘nxjerr bllof Ministren’ për maskat: Vetëm kështu mund të ruhemi nga Covid-19, duhet të…

0
315

Epidemiologu Ilir Alimehmeti ka thene se një studim të fundit nga CDC thekson se mbajtja e maskës nuk na ndihmon që të shmangim riskun e infektimit nga Covid.

Ai ka thene seL“Është e rëndësishme se çfarë do të vendoset saktësisht në lidhje me mbajtjen me detyrim maskën. Ne duhet të ndajmë detyrat dhe të drejtat, mjekësia ka për detyrë të tregojë se çfarë thotë evidenca.

Autoritetet duhet që të marrin informacionet dhe të bëjnë krahasimet e duhura në lidhje me një tezë të caktuar. Detyra ime është që të shikoj evidencat dhe deri më tani kemi shumë shtete që kanë informacione të ndryshme të mbajtjes së maskave siç është sa më në Jug të Evropës janë më të përdorshme, dhe siç është në Itali dhe ne duket se po e ndjekim hap pas hapi nga pas dhe pse nuk ishte studenti më i mirë në këtë situatë por ne po kopjojmë nga ajo.

Maska është një element mbrojtës dhe nëse të gjithë rëndësinë e shëndetit ja kemi lënë saj është gabim, kyçe për tu mbrojtur është grumbullimi, distancimi social dhe higjiena. Diferenca mes përdorimit të maskës është e rëndësishme disa maska të certifikuara. Nëse unë do jem i sëmurë dhe kam një maskë mjekësore atëherë jam mbrojtës për të tjerët, që të mbrojmë një tjetër nga sëmundja, maskat duhet të jenë një përdorimshme dhe nuk duhet të preket kurrë me duar, dhe pas kësaj të hidhet në kosh dhe të disinfektohen duart”, është shprehur mjeku.