Eksperti Gjerman jep lajmin e forte ja deri kur do jete prezent covid 19 dhe cduhet te bejm

0
552

Tashme bota duhet te mesohet te jetoj me covid 19 kjo eshte e ardhmja e saj qe njerezit duhet te jene me te paster dhe me te kujdesshem.

Keto jane fjalet e virologut gjerman ku ka paralajmëruar se njerëzit duhet të mësohen të bashkëjetojnë gati dhe per 3 vite me radhe sepse gjendja e till do jete deri sa te trupat te mesohen me virusin.

Profesori Hendrik Streeck tha se publiku do të dëgjojë shpesh për shtim rastesh në zona të ndryshme të shtetit ku jetojnë deri në vitin 2023.

“Do të jemi duke punuar fort per te larguar Covid-19 deri në vitin 2023. Njerëzit duhet të mësohen me këtë”, tha virologu gjerman për “Daily Record”.

“Virusi nuk do të zhduket, është bërë pjesë e përditshmërisë sonë. Do të jetë me ne edhe për 3 vite të tjerë dhe ne duhet të gjejmë mënyrën për të bashkëjetuar me të. Por, është shumë e rëndësishme që të ndalojmë eventet e mëdha që krijojnë vatra infeksioni”, deklaroi Streeck.

Ndaj na duhet te jemi te kujdesshem dhe te jemi vigjilent.