Home TE NDRYSHME Ekspertët alarmojnë: Kujdes, mos e bëni këtë veprim me maskat

Ekspertët alarmojnë: Kujdes, mos e bëni këtë veprim me maskat

399
0

Prof.Eduart Kakarriqi, nga Komiteti i Vaksinimit ka dhënë detaje te reja lidhur me vaksinën antiCOVID dhe gjithashtu se sa do te mund ta sigurojë ate Shqipëria.

Ai thote se ne fakt ka tre firma të ndryshme industriale, që pretendojnë dhe thonë se jane gati që deri në fund të vitit të nxjerrin vaksinën.
Megjithese mendimet ketu jane te ndryshme, pjesa më e madhe e mendimeve është se vaksina mund të jetë gati vitin që vjen.

“Ne si vend kemi marrë masat dhe kemi nënshkruar marrëveshjen perkatese lidhur me pjesemarrjen e vendit tone me ate qe quhet Covax.
Ne jemi gati që sa të dalë vaksina anticovid vendi ynë do të jetë një ndër vendet që përfiton blerjen në kohë të një sasie rreth 30% të popullatës së vendit tonë duke pasur parasysh që në fokus janë mosha e tretë, grupet me risk dhe moshat pediatrike”, deklaron Kakarriqi.