Edhe Gjermania na braktisi, ja vendimi drastik për të gjithë shqiptarët

Nga Ambasada gjermsne ne Tirane eshte dhene njoftimi per kete lajm te ri qe prek shqiptaret.

Keshtu ne njoftimi zyrtar ambasada ka informuar se Shqipëria vijon të konsiderohet një zonë rre.ziku në këtë periudhë pandemie

Statusi i ambasades gjermane:

“Vlen edhe më tej: Detyrimi për karantinë dhe testi i koronavirusit për udhëtarët nga Shqipëria

Meqenëse Shqipëria vazhdon të kosiderohet një zonë rreziku nga Instituti Robert Koch, të gjithë ata që hyjnë në Gjermani janë të detyruar që menjëherë pas mbërritjes të nisen direkt drejt vendbanimit të tyre ose një strehimi tjetër të përshtatshëm p.sh. hotel dhe të qëndrojnë atje për një periudhë prej 14 ditësh pas hyrjes së tyre karantinë.

Udhëtarët që hyjnë në Gjermani janë gjithashtu të detyruar të informojnë autoritetin shëndetësor përgjegjës për ta mbi adresën e tyre të qëndrimit në Gjermani. Ata janë gjithashtu të detyruar që me kërkesë të autoriteteve të paraqesin rezultatet e testimit për koronavirusin e ri. Ju mund të testoheni falas brenda 72 orëve nga mbërritja juaj, edhe nëse nuk keni marrë ende një kërkesë të tillë. Kjo është e mundur në shumë aeroporte në Gjermani.”