E thotë ekspertet amerikan/ I keni pasur këto shenja?! Ju e keni kaluar koronavirusin pa e ditur

Të gjithë dëshirojmë të dimë nëse e kemi kaluar apo jo Covid-19, madje shumë prej nesh dyshojmë se e kemi kaluar për shkak të një gripi apo simptome që kemi pasur gjatë këtyre muajëve ndaj rrini te qete tashme ne e dime qe tek disa persona nuk e kuptojne nese e kane kaluar koronavirusin.

Një doktori i sëmundjeve infektive në Universitetin e Utah, Adam Spivak, është shprehur se kushdo që ka qenë i sëmurë në muajin shkurt mund të ketë qenë më Covid-19 dhe jo me grip ndaj besoj se korona ka qen qe ne fillim te vitit e perhapur.

Shenjat që tregojnë se e keni kaluar janë:

Keni pasur ethe dhe kollë dhe lodhje.

Keni humbur nuhatjen dhe shijen e ushqimit: 66% e atyre që janë bartës me koronavirus, kanë këtë simptomë.

E gjithë familja u sëmurë njëkohësit, pavarësisht se dikush më shumë dhe dikush më pak.

Keni pasur shenja në lëkurë që iu shkaktonin kruajtje.

Por nëse dëshironi ta vërtetoni nëse e keni kaluar apo jo këtë sëmundje, e zbulon vetëm testi serologjik.

Por megjithate ruani distancimin social lani duart disinfektoni dhe rrini te qete