E jashtëzakonshme, papritur vjen lajmi i mrekullueshëm për të gjithë ne, e presim prej muajsh

Lajme te mire vijne nga bota per shkak se eshte gjetur nje ilac ka qe efekt kunder koronavirusit dhe po testohet ne Britanin e Madhe dhe disa vende te tjera.

Rezultatet deri tani të testeve klinike të trajtimit të ri kundër Covid-19 janë befasuese, duke treguar se ul në mënyrë drastike numrin e pacientëve të shtruar në terapi intensive.

Firma bioteknologjike me bazë në Sothhampton, Synairgen ka përdorur një proteine të quajtur interferon beta, të cilën trupi i njeriut e prodhon kur preket nga një infeksion viral.

Proteina thithet direkt në mushkëri nga pacientët me koronavirus përmes aerosolit dhe duket se stimulon tek ata një reagim imunitar.

Në testimin e këtij ilaçi morën pjesë 101 vullnetarë të shtruar me Covid në nëntë spitale britanike.

Rezultatet e tij sipas Synairgen, janë një hap i jashtëzakonshëm përpara, sa i takon trajtimit të ketij virusi te ri e te rre.zikshem.

Shpresojme qe te behet me mire dhe cdo gje te shkoje mire.