E gjithe bota merre nje lajm te mire.Mjeket ne Spanje zbulojne vaksinen qe sheron koronavirusin

Nje lajm i mire vjene nga Spanja ku nje burrë i cili ishte i infektuar nga koronovirusi, eshte shëruar me një trajtim që përdoret për pacientët me HIV.Dhe kjo te ndryshoj rrjedhen e te infektuarve.

Kjo ngjarje është shënuar në spitalin Virgen del Rocio në Seville ku edhe po bëhet eksperimentimi i trajtimin kundër virusit.

Numri i te infektuarve ne Spanje ka arritur ne 171 persona të infektuar me koronavirusin.

Por sipas raportimeve jane sheruar mbi 60 pacient.

Ekspertët thonë se ky medikament është përdorur kryesisht për të trajtuar personat me HIV dhe SI DA për më shumë se një dekadë

. Shef i repartit të sëmundjeve infektive në spitalin Ramón y Cajal të Madridit, Santiago Moreno, u shpreh se ‘SARS-CoV-2 është në disa aspekte shumë i ngjashëm me HIV’.

Ai u shpreh: “Rezultatet e deritanishme, sa i përket përdorjes së tij kundra koronavirusit, janë shpresëdhënëse.” Gjithsesi, shkencëtarët spanjollë u shprehën se edhe pse rezultatet janë pozitive, kjo nuk do të thotë se ky medikament mund të funksionojë për të gjithë pacientët njëlloj.

Dhe shpresojme qe njerezit te sherohen.