Home TE NDRYSHME E fundit, vjen lajmi që s’pritej përsa i përket hapjes së kufijve...

E fundit, vjen lajmi që s’pritej përsa i përket hapjes së kufijve në zonën Schengen : Ambasadori thotë se për një periudhë

153
0

Parashikohet se pas 2-3 muajsh mund te hapen kufijt pasi gjendja ne Shqiperi eshte e renduar duhet me shume kujdes dhe pasi te perfundoj vala e dyte dhe e fundit besoj pritet qe te hapen kufijte.

Ambasadori Luigi Soreca ka thene se:“Mendoj që është një proces tejet teknik dhe çdo dy javë në Këshill në Bruksel jepen raportime se si është gjendja dhe bëhet një vlerësim. Shqipëria për momentin është nën atë nivel të përcaktuar për në Evropë.

Muajt e ardhshëm do të jetë kritikë. Ndoshta nuk do të ketë ndryshim për 2-3 muajt e ardhshëm për arsye sepse parashikimet në Europë janë sërish jo në atë drejtim që do të dëshironin të shihnim.

Kështu që ishte e vështirë që politikbërësit të merrnin vendim për rihapjen e kufjeve të zonës Schengen.

Qasja pa viza është mbajtur dhe me që ra fjalë me 15 dhjetor do të festojmë 10-vjetorin e liberalizimit të vizave dhe dua të them që kjo nuk ka qenë asnjëherë në pikëpyetje për Shqipërinë.

Ndaj duhet te bejm durim dhe te jemi te durueshem.