E frikshme eshte! Mjeku thotë se një tjetër shtet mund të infektohet njësoj si Italia me koronavirus

Nje mjek britanik ka deklaruar se koronavirusi ishte i parashikueshem dhe Britania mund ta kishte parashikuar e madje parandaluar jave me pare.

Madje mjeku Hilary Jones ka thene se edhe Britania tashme eshte ne te njejten trajektore si Italia dhe eshte ne fazen e voneses.

Behet e ditur se deri tani Britania ka 590 raste te konfirmuara me virusin COVID19 dhe 10 persona qe kane nderruar jete. Ndersa Italia ka kaluar 15000 raste te infektuar dhe me rreth 1000 jete te humbur.

Gjate nje interviste ne ‘Good morning Britain’ mjeku pranoi se ishte e parashikuar pasi kane qene nen kontroll por jemi vonuar. “Ndërkohë e dinim se numrat do të dyfishoheshin në çdo tre apo katër ditë. Ne jemi në të njëjtën trajektore si Italia, kështu që është e qartë se kjo është shumë serioze. Duhet thënë se faza e vonesës është kritike, njerëzit duhet të distancohen nga shoqëria, ne duhet t’i kishim ndaluar këto mbledhje masive ndoshta një javë më parë’.
Ai shtoi edhe se ‘Cheltenham Festival’ nuk duhet të mbahej.

REkomandojme edhe ne te gjithe shqiptaret te kufizojne daljet dhe te mbyllen vertet neper shtepi. Me mire te rrini ne shtepi dhe te mendojme se jemi semure se sa te semuremi vertete e mos kemi ku te na cojne.