Duket shtëpi e zakonshme nga jashtë, por shikoni brenda, ja pse kushton 8 milionë dollarë!

Një shtëpi e re që po i lë të gjithë pa frymë, pasi duket si e ardhur drejtpërdrejt nga një roman plot fantazi.

E vendosur në Ultësirën e Ashland-it, Oregon, “shtëpia përrallë” është një vendpushim i ndërtuar me porosi, me një brendësi gjithë gjelbërim dhe një dysheme që ngjan si rrjedha lumenjsh.

Ngrohur dhe ftohur me energji gjeotermale, kjo shtëpi unike përmban elemente të zbukuruara me florën dhe faunën – me dragonj, shqiponja, kojota e të tjera dhe ka pamje të mahnitshme të maleve përreth.

Bukuria e romaneve plot fantazi është se ato mund t’ju çojnë në botë të tjera, por çfarë ndodh nëse mund të jetoni çdo ditë në një tjetër mbretëri?

E pra, artistët e Oregonit dhe ndërtuesi i shtëpisë, Ed Bemis ia arritën ta bënin këtë të mundur.

Kjo shtëpi e çuditshme që është aq e detajuar, është e përshtatshme për mbretërinë e librit tuaj të preferuar.

Kjo shtëpi e ëndrrave u krijua plotësisht nga artistët lokalë dhe përfshin karakteristika ekologjike.

Hapësira nxehet dhe ftohet me përdorimin e energjisë gjeotermale. Pjesë të ndërlikuara, të bëra me dorë janë gurthemeli i asaj që e bën këtë shtëpi unike.

Bemis-it iu desh 1 vit e gjysëm për të gdhendur derën e harkuar me dru të kuq brazilian. Hapësira e shtëpisë prej 825 metrash katrorë shtrihet përreth edhe 285 hektarë, një hapësirë e mjaftueshme për të mbajtur “dragonjtë” tuaj.

E përfunduar në vitin 2016, shtëpia prej 825 metrash katrorë ndodhet në një pronë rurale, të rrethuar nga lumenjtë dhe të bekuar me një klimë të butë gjatë gjithë vitit.

Shqiponjat e arta, fajkonjtë e kuqërremtë, skifterët dhe drerët shihen kudo dhe pamjet e tyre mund të shijohen gjithashtu nga pishina e mrekullueshme, e veçuar me një ndërtesë xhami që nxehet me energjinë diellore.

Shining Hand Ranch është “ndërtuar për të nderuar dhe për të reflektuar bukurinë e tokës” përmes temave tradicionale dhe motiveve të frymëzuara nga natyra.

Skajet e forta u shmangën kudo që është e mundur në favor të formave të zbukuruara dhe organike.

Dyert hapen në një fasadë të pabesueshme të projektuar si një rekreacion i peizazhit të lumejve të pyllëzuar: dyshemetë prej graniti ndjellin një shtrat lumi prej rëre që i hapin rrugën zbarkimit të drurit të zakonshëm dhe të valëzuar që i ngjan një lumi.


Shkallët e drurit me shirita të gdhendur në formën e pemëve dhe zogjve të çojnë nga hyrja në katin e sipërm.

Suita, e cila zbukurohet nga një tavan me dru kedri dhe të ofron pamjet mahnitëse të luginës së pasur me kafshë të egra përmes dritareve të mëdha drejtkëndëndore dhe dritareve të dizajnuara me porosi të prera në formën e reve dhe të pemëve të lëkundura nga era.

Dhe banjoja e suitës gjithashtu mburret me pamjen spektakolare, një dush në çift, vaskë me avull, dush me avull dhe lavaman me dy faqe ndërtuar me granit blu Van Gogh.

Një shpenzim i tillë i tepërt nuk duket i tepërt pasi Shining Hand Ranch është aktualisht në shitje për 8,235,000