Duket se vala e dyte nuk po perballohet, shteti i madh i BE po shkon drejt karantines

0
333

Spanja eshte shteti qe mesa duket nuk po e perballon dot rritjen e numrit te rasteve te reja me covonavirus.
Per daten 21 shtator jane regjistruar 10,799 raste dhe jetet e humbura 241. Madje duket se ky është numri më i lartë i jeteve te humbura që nga fillimi i valës së dytë të pandemisë ne kete shtet.

Ne shtetin e gadishullit iberik gati 1 e 5 e shtreterve ne kujdesin intensiv jane te zena dhe tani qeveria ka nisur nje bllokim te ri per 850000 banoret e rajonit te Madridit.

Pra qe nga ajo date eshte ne pritje bllokimi ne jug te kryeqytetut dhe komunat perreth duke mos lejuar daljen nga shtepia pa arsye vetem ne rastet per pune, farmaci apo shkoole.

“Nuk do të jetë e mundur të hyhet në parqe publike, ndërsa dyqanet, baret dhe restorantet do të punojnë me një kapacitet të reduktuar në 50%. Megjithate kjo nuk është një masë ne shkalle vendi”, siguroi Kryeministri Pedro Sanchez