“Do të preket gati 70% e Italisë por s’kemi pse shqetësohemi”, mjekja tregon kur mund të ikë koronavirusi nga vendi, pasojat që lë

Drejtoresha e laboratorit të mikrobiologjisë klinike në spitalin Sacco në Milano Maria Rita Gismondo ka thene se 60-70% e popullsisë së Italisë do të jetë shumë shpejt e infektuar nga koronavirus dhe ky eshte nje keshille per Shqiptaret te mos gabojne si gabuan Italianet.

Ajo thote se pjesa më e madhe e atyre që ndërrojnë jetë janë mesatarisht në moshën 81-83 vjeç ndaj mos u shqetesoni besojme se ne do ta fitojme dhe kete sfide por duhet me shume kujdes.

Ndaj mos u shqetesoni se dhe rastet e pacienteve qe sherohen jane ne rritje bilej ka prej tyre qe po sherohen dhe ne shtepite e tyre duke perdorur ilacet qe i kemi keshilluar dhe gjendja e tyre eshte e mire.

Një rënie drastike e rasteve do të pritej brenda dy javësh, por “ne nuk mund të mendojmë që virusi do të zhduket në dy javë.

Ai do të na shoqërojë për disa muaj më shumë. Nxehtësia do të jetë një aleat kundër koronavirusit. Në verë jemi më shumë jashtë dhe kjo na ndihmon të jemi më pak të ekspozuar ndaj viruseve,”– shprehet Maria Rita Gismondo, drejtore e laboratorit të mikrobiologjisë klinike në spitalin Sacco.

Ndaj mos u panikoni por thjeshte kujdesuni kjo eshte keshilla ime ndaj jush.