Dalin te dhenat e reja nga Ministria, raste te reja me koronavirus, te perfshire dhe mjeke.Ja sa shkon numri

Dalin te dhenat me te fundit nga Ministria e Shendetesise, cilet jane perfshire tashme

Sipas MSH jane testuar rreth 27 persona te dyshuar duke perfshire ketu edhe mjeke e qytetare te thjeshte.

Numri total i te perekurve ne Shqiperi ka shkuar ne 42 ku vetem 3 prej tyre jane te trajtim intensiv por gjendja e tyre eshte normale pervec 3 prej tyre qe jane ne gjendje me te rende.

Tani jane konfirmuar edhe 2 mjeke te infektuar te cilet kane qene ne krye te detyres kur qytetaret e infektuar e kane fshehur historikun e udhetimit jashte vendit. Ndaj thirrja e e Ministrise eshte qe mos e fshehin nga mjeket historikun e tyre dhe te bashkepunojne me personelin shendetesor.

Ne 24 oret e fundit nga ana e Institutit te Shendetit Publik ka vazhduar pa u ndalur puna ne bashkepunim me Njesite Vendore te Kujdesit Shendetesor per te gjurmuar ne terren kontaktet e rrasteve te konfirmuarve me COVID-19.

Ja dhe harta e te prekurve:Tiranë 26 raste Durrës 5 raste (njëri prej të cilëve ka ndërruar jetë)
Lushnje 2 rast Elbasan 2 raste Fier 5 raste
Rrogozhinë 2 raste

17 janë të shtruar në spitalin Infektiv (nga Tirana, Durrësi, Fieri, Lushja dhe Rrogozhina). Ndersa 3 nga ata janë në terapi intensive, një 66 vjeçar nga Lushnja dhe një 61-vjeçare nga Fieri dhe një 50 vjeçar nga Tirana.

Shpresojme qe te behet me mire ndaj rrini ne shtepi per te parandaluar virusin,