“Do të hiqen te gjitha kufizimet në të gjithë vendin”, zyrtarja epidemiologe jep datën se kur do hapet

Lajme te mira vijne se si Shqiperia po hapet dhe koronavirusit i errdhi fundi.Dhe shpresojme qe vendi po hapet dhe po shkon aty ku ishim para 2 muajsh.

Por epidemiologia e ISHP-së, Eugena Tomini është shprehur se po monitorohet ecuria e koronavirusit në mënyrë që të lehtësohen masat dhe shpresojme qe gjerat te shkojne mire.

Epidemiologia tha se nga fundit të majit mund të ketë një heqje të kufizimeve pothuajse në të gjithë vendin dhe muaji qershor te na gje te lire ne vendin done dhe te kemi nje jete te qete.

Besoj që fundi i majit të na sjell këto indikatorë po stabël, për të sjellë relaksim të masave, sikurse janë kufizimet e fundjavës, lëvizja e automjetet dhe transporti publik, në të gjithë vendit, pa pasur kufizime.

Shpresojmë që këta indikatorë kundrejt rritjes së numrit të rasteve dhe shtrimeve në spital, të cilat po monitorohen, që java në vijim të çojë drejt fundit ose relaksimit total në raport me Covid-19”, tha ajo.