Breshër sa nje molle: dëme serioze në të gjithë Veriun nga reshjet e shiut

Fenomene të rralla të shoqëruara me kokrra gjigante akulli: fusha dhe makina të shkatërruara. Ngjarja më e keqe në kufirin midis Friuli dhe Veneto. Coldiretti: “eventi eshtë ngjarja e 789 -të ekstreme e kësaj vere”

Imazhet janë mbresëlënëse: breshër me madhësinë e mollëve (ose topave të tenisit, sipas dëshirës tuaj), të cilat kanë efekte shkatërruese në të korrat, xhamin, makinat.

Nga ana tjetër, breshri maksimal është fenomeni i vërtetë i kësaj vere, duke u përballur me efektet gjithnjë e më të rënda dhe të dukshme të ndryshimit të klimës. Fotografitë mbushin rrjetet sociale dhe kanalet e dedikuara (deri tani ka shumë).

Edhe nëse atëherë numrat mendojnë të japin skicën e saktë dhe të dhimbshme të situatës: “Ky është vetëm kapitulli i fundit i një vere të shënuar nga 789 ngjarje ekstreme deri më tani – saktëson Coldiretti, duke cituar të dhëna nga Baza e të Dhënave Evropiane të Motit të Rëndë (ESWD) – mes shirave te dendur, tornadove, stuhive të breshërit dhe stuhive përgjatë gjithë Gadishullit ».

Për sa i përket breshërit maksimal, ngjarja më e keqe, këtë herë, ndodhi në Friuli, ku kokrrat

Breshri në kufirin me Pordenone është mbresëlënës, i cili gjithashtu ka arritur madhësinë e pëllëmbës së dorës në Azzano Decimo dhe Fiume Veneto