Behuni gati per ne plazh.I nxehti saharian do te përfshij te gjithe Shqipërinë, ja ditet qe do te arrij kulmi.

0
604

Pas muajit qershor qe pati reshje shiu sipnotikanet kane paralajmeruar se korriku do te ishte nje muaj i nxehte dhe kjo pritet te jete ne 10 ditet e para te muajit Korrik

Temperaturat pritet të shënojnë mbi 38 gradë celsius, si pasojë e të nxehtit saharian.

Duke nisur nga sot deri në ditët e fundit të maujit, pritet të ketë një avancë të të nxehtit nga Saharaja që ka sjellë një rritje të temperaturave. P

Ndërsa nga dita e mërkurë dhe fillimi i muajit korrik, deri javën e parë pritet të jetë vala e parë e të nxehtit nga Saharaja e cila do përfshijë gjithë territorin e vendit Temperaturat në zonat malore do arrijnë deri në 35 gradë, ndërsa bregdeti dhe zonat qendrore do i kalojnë 38 gradët.

Ajo shtoi se kulmi i temperaturave të larta do të shënohet pikërisht në 10 ditëshin e parë.Dhe keshtu pritet te jete i gjithe muaji.