Bashkimi Evropian: Ja cilet qytetare do te lejohen te bejne pushime verore ne shtetet europiane

Me fillimin e lehtësimit të masave ndaj COVID-19, shume shtete europiane po mendojnë se si mund të shpëtojnë sezonin turistik.

Megjithese jane mjaft te prekur nga kjo mbyllje duket se gjërat po shkojnë drejt normalitetit ne shumicen e vendeve europiane.

Nderkaq Italia dhe Gjermania kanë filluar të lehtësojnë bllokimet, ndërsa Spanja madje ka hapur edhe plazhet, por mesa duket të “dënuarit” do të jenë britanikët.

Qeveria britanike menaxhimin e pandemise po duket sikur nuk e ka pritur me shume efektivitet dhe vete britaniket e kane te ndaluar te vizitojne shtetet e tjera europiane gjate ketij sezoni veror.

Deri ne mes te muajit maj BE ka mbyllur udhetimet nderkufitare me qellim mosperhapjen e virusit.

Ndersa shtete te tjera si Greqi dhe Italia jane me optimiste per sezonin turistik dhe mund te pranojne turistet diku nga qershori.

Gjithsesi Ialia po pergatitet per kushte te distancimit social ne plazhe dhe keshillohet qe te levizet me makine ne vende te arritshme lehte