Autoritetet Britanike japin alarmin: Këto janë njerëzit që rrezikojnë më shumë nga koronavirusi

0
590

Ky eshte nje alarm qe vjen nga studiuesit e sherbimit shendetesor ne Britani te cilet thone se ata qe jane mbi peshe rrezikojne me shume prej koronavirusit.

Megjithate jo vetem kaq por eshte pare se 75% e personave qe futen ne terapi intensive jane me probleme te mbipeshes.

Duke pare se ne Britani 3 ne cdo 10 veta rezultojne si klinikisht obeze dhe ka dale qartazi lidhja e COVID-19 me mbipeshen ne shume probleme shendetesore.

Ndaj qe kilet e teperta cojne ne konplikacione te shumta qe te fusin ne kushte jo te favorshme sa i perket infektsionit.

Gjithashtu ne lidhje me kete zbulim ka folur edhe Claudio Mastroianni, drejtor i klinikës së sëmundjeve infektive në Romë qe ka shprehur se “ edhe 10 vjet më parë me gripin pandemik H1N1, subjektet më të rrezikuara dhe me përqindje të lartë vdekshmërie ishin ata mbipeshë” .

“Ndër më të rrezikuarit konsiderohen personat me një masë trupore BMI mes 35 dhe 40. Subjekte të tilla janë shpesh diabetikë dhe mund të zhvillojë kushte predispozuese për një përkeqësim të sëmundjes”, thonë ekspertët.