Ambasada greke në Tiranë jep njoftimin e rëndësishëm/ Ja cfarë është vendosur për udhëtimet e shqiptarëve

0
602

Deri tani, ka shumë media shqiptare që po publikojnë lajme që aludojnë për një hyrje të lirë së afërmi të qytetarëve shqiptarë në Greqi.

Sidoqoftë, Ambasada Greke në Tiranë ka një qëndrim zyrtar që nuk përfshin heqjen e sigurt të kufizimeve, të paktën aktualisht.

Ajo thotë se megjithëse Shqipëria ka dalë nga zona e kuqe e COVID-19 dhe nuk është më një problem krahasuar me vendet e tjera evropiane, ky vend nuk është përfshirë në listën e vendeve, shtetasit e të cilave u lejohet të udhëtojnë në Greqi.

Disa ditë më parë, Komiteti Teknik i Ekspertëve në Shqipëri vendosi të heqë karantinën 14-ditore për qytetarët e Shkupit dhe Greqisë, megjithatë, Greqia vazhdon ta ketë të përfshirë Shqipërinë në listën e vendeve të pasigurta.

“Ambasada Greke shprehet se Shqipëria së shpejti mund të shtohet në listën e vendeve të sigurta, duke lejuar shtetasit e saj të udhëtojnë lirshëm në Greqi”, tha Zyrtari i Marrëdhënieve me Publikun i Ambasadës Alexandros Bouzis.

Ai shtoi: “Në këtë fazë të parë, lista përfshin vendet evropiane, si dhe vende të tilla si Izraeli, Austria, Zelanda e Re ose Shtetet e Bashkuara – vende me të dhëna të mira epidemiologjike”.