‘Alarmi për koronën ishte fals thote ekseperti gjerman, izolimi i shqetesoj më shumë njerëzit’

Ministria e Brendshme gjermane shkaktoi një tërmet në media per nje dokument. Në dokument thuhet se dëmet anësore të krizës së koronavirusit kanë qenë më të mëdha dhe se cdo gje tjeter dhe se ky ka qene nje shpikje per shkuar bota kaq shume pas.

Dokumenti është hartuar nga Stephan Kohn, ekspert në menaxhimin e krizave, i cili fillimisht u pezullua nga puna. Tani ai është shkarkuar nga detyra. Sipas gazetës BILD, laptop-i i tij është sekuestruar si provë materiale per shkak te dokumentave qe kishte brenda.

Sipas Kohn, alarmi për krizën e koronavirusit ka qenë fals. “Shteti dështoi në mënyrë groteske,” shkruan ai. Duke folur për ‘alarmizëm’.

Këtu përfshihen mijëra njerëz që humbën mundësinë të marrin trajtim mjekësor gjatë izolimit. Mijëra operacione janë shtyrë apo janë anuluar. Bëhet fjalë për raste me kancer, goditje në tru apo atak kardiak. Po ashtu ka pasur një numër të madh vetëvrasjesh pasi të sëmurët mendorë nuk kanë marrë trajtimin e duhur.

Virusi solli teori te ndryshme por e verteta do dal nje dite ne shesh qe keshtu keto teori nje dite do te vertetohen qe ishin te drejta apo te gabuara.

Megjithate virusi po largohet dhe jeta ka filluar perseri ne te gjithe boten.