Home TE NDRYSHME A rrezikon Shqipëria të mbyllet ne nentor apo dhjetor? Brataj jep përgjigjen...

A rrezikon Shqipëria të mbyllet ne nentor apo dhjetor? Brataj jep përgjigjen që nuk do ju pëlqejë aspak

287
0

Skënder Brataj thote se gjendja ne vendin tone eshte e rende pasi shikohet nje rritje e te infektuarve me covid 19.

Ai tha se deri më tani situata është e menaxhueshme dhe në lidhje faktin nëse rrezikon Shqipëria një tjetër mbyllje për shkak të pandemisë ai thote se duhet te merren masa graduale.

Numri i testimeve është rritur. Po të krahasojmë qershorin e sot, jemi mbi 3-fshimin e testimeve.

A po shkon Shqipëria drejt një mbylljeje të dytë?

Çdo ditë bëhet monitorimi dhe vlerësohet nëse po funksionojnë apo jo masat. Nëse këto masa nuk do të reflektohen në këto 2-3 javë, do duhet të vlerësohen masa të tjera shtesë.

Përgjegjësi për shëndetin e njerëzve janë institucionet, qeveria dhe Ministria e Shëndetësisë. Javën që vjen do të bëjmë sërish një trajnim. Të gjithë spitalet COVID dhe spitalet pediatrike, studimet ndërkombëtare janë në dispozicion të personelit mjekësor. Janë shtuar 10 ekipe epidemiologësh. Dhe ekipet lëvizëse.

Po përgatitemi për skenarët. Nuk mund të rrimë më duart lidhur. S’ka gjë që ka filluar dhe s’ka mbaruar asnjëherë. Do të mbarojë dhe kjo pandemi.

Pas 6 muajsh mund të themi se mund të bëhej kjo gjë më mirë, ose jo. Ka disa indikatorë që përcaktojnë masat. Nëse kam një bilanc të hyrje-daljeve të pacientëve, duhet të mendojë për situatën.

Ruani distancimin social dhe tregohuni te kujdesshem perdorni masken dhe ruani higjenen.