A e ndryshon koronavirusi ngjyrën e lëkurës? Ja pergjigja nga mjeku Tritan Kalo!

0
420

Se fundmi, ndryshimi ne ngjyren e lekures se pacienteve te prekur nga Covid eshte nje diskutim kudo i hapur duke qene se ne bote jane verejtur dy raste te tilla.

Por Mjeku Tritan Kalo ka shprehur se gjate punes se tij disa mujore nuk eshte verejtur nje dukuri e tille ne vendin tone dhe ato dy raste mbeten te vetmet deri tani.

Ne literature sipas tij shpjegohen vetem rastet e dy mjekeve ne Wuhan ku edhe ne ato raste ka qene si pasoje e nje funksionimi jo te mire te melcise se demtuar pasi kishin kaluar nje kohe e gjate ne ventilim.

Ndersa nje tjeter pyetje ishte per paciantet asimptomatike ose me pak simptoma a mund te pesonin hiperpigmentm te lekure?
Ndersa ai u pergjigj:
“Në praktikën time me qindra të sëmurë si në Spitalin Covid-1/Shërbimi i Sëmundjeve Infektive në QSUT edhe ata të ndjekur ambulatorisht, nuk e kam vërejtur një dukuri të tillë. Vëllezër e motra, miq e shokë, ju lutem VIJONI të Kujdeseni për veten tuaj në çdo kohë dhe kudo që gjendeni. Sars-Cov2 mbetet një virus sëmundje-shkaktues e jetë-marrës,” shkruan Kalo.