Home TE NDRYSHME A do te mbyllen shkollat? Ekspertja ben njoftimin e fundit: ja ku...

A do te mbyllen shkollat? Ekspertja ben njoftimin e fundit: ja ku jane 80% e vatrave të infeksionit

136
0

Drejtoresha e Departamentit te Epidemiologjise prane ISHP Eugena Tomini ka dale sot me nje deklarate te re.
Ajo nder te tjera ka thene se shkollat nuk jane vatra te koronavirusit pasi sipas te dhenave 80% e vatrave të infeksionit janë në familje, sipas Tominit.

“Në Shqipëri nuk ka vatra masive në strukturat arsimore. 80% e vatrave aktuale janë vatra familjare. 20% e vatrave janë në struktura të tjera”, tha Tomini.

Zëvendësimet vijojnë dhe fakti që nuk janë konstatuar mungesa të orëve mësimore për shkak të mungesës së mësuesve, autoritetet thonë se nuk ka arsye për mbylljen e shkollave në vend.

Sipas saj “Mësuesit me Covid-19 janë zëvendësuar me staf shtesë”