8 shenja të padiskutueshme që ju jeni një nënë e mrekullueshme

A njihni një nënë të mirë që ndihet plotësisht e sigurt se po bën një punë të mirë dhe nuk e kritikon kurrë veten? Me shumë mundësi jo. Ne të gjithë duam më të mirën për fëmijët tanë aq shumë sa kemi frikë të bëjmë gabime. Të gjitha nënat janë te mira dhe ato kujdesen cdo dite per shtepine dhe familjen.

Por të qenit kritik (edhe nëse duket negative) është shenja e parë që ju jeni një nënë e shkëlqyer. Jeni të vetëdijshëm për gjërat që mund të bëni më mirë.

Këto tetë shenja do t’ju ndihmojnë të kuptoni se pavarësisht se çfarë dyshimesh keni, ju jeni një nënë e shkëlqyer:

1. Ju dyshoni në veten tuaj
Zhvillimi i fëmijës suaj është i rëndësishëm për ju, kështu që ju dyshoni në aftësinë tuaj për ta mësuar atë dhe për ta ndihmuar atë të rritet. Por ju bëni më të mirën gjithsesi. Edhe pse nuk jeni perfekt, ju e kuptoni se mund ta ndihmoni fëmijën tuaj të mësojë aftësi të rëndësishme dhe të kuptojë se çfarë është e drejtë dhe e gabuar.

2. Jeni të rraskapitur
Nëse ndiheni të rraskapitur ose të mbingarkuar, nuk është për shkak se nuk bëni mjaftueshëm. Ju shkoni përtej asaj që trupi juaj lejon për të kryer gjërat. Nëse je e lodhur, je një nënë e shkëlqyer.

3. Ju ndiqni intuitën tuaj
Mos e mbytni veten me këshillat e nënave të tjera që mendojnë se dinë t’i rrisin fëmijët tuaj më mirë se ju. Ndiqni intuitën tuaj dhe bëni atë që ndërgjegjja juaj ju thotë se është e drejtë. Ju dini të ndiqni zorrën tuaj.

4. Ju mësoni nga fëmijët tuaj
Fëmijët tanë mund të jenë mësuesit më të mençur. Një pafajësi fëmijërore është diçka nga e cila të gjithë mund të mësojmë. Nëse dëgjoni dhe mësoni nga fëmijët tuaj, ju jeni duke bërë një punë të mrekullueshme.

5. Fëmijët tuaj hanë para jush
Të siguroheni që fëmijët tuaj të hanë para se të uleni për të ngrënë mund të duket si një gjë e thjeshtë, por është një shenjë e pagabueshme dashurie.

6. Ju nuk i krahasoni fëmijët tuaj me të tjerët
Nëse e kuptoni se fëmija i fqinjit tuaj mësoi të ecë para tuajit, nuk supozoni se diçka nuk është në rregull. Ju e kuptoni se çdo fëmijë është unik dhe rritet me ritmin e vet. Ju i doni fëmijët tuaj për individualitetin e tyre.

7. Ju disiplinoni fëmijët tuaj
Ju nuk jeni të verbër kur engjëlli juaj i vogël bën diçka të gabuar. Ju e kuptoni se kur duhet të ndërhyni dhe disiplinoni fëmijën tuaj kur është e nevojshme.

8. Ju ngushëlloni fëmijët tuaj
Fëmijët tuaj vrapojnë drejt jush kur kanë nevojë për një përqafim, pavarësisht moshës apo situatës, nga një gërvishtje e vogël deri në një zemër të thyer. Ata ju besojnë dhe ju duan, dhe do t’ju duan gjithmonë.

Nëse mund të lidheni me të paktën një nga këto gjëra, atëherë relaksohuni, ju jeni një nënë e shkëlqyer! Mos harroni, ju jeni nëna e fëmijës suaj. Jeni unike dhe e pazëvendësueshme. Askush përveç jush nuk mund të bëjë një punë më të mirë në rritjen e fëmijëve tuaj.

Nese ky artikull ju pelqen shperndajeni me miqt tuaj.