3 kategorite e njerezve qe po perhapin koronavirusin ne Shqiperi ndaj qendroni larg

0
461

Tashme situata e koronavirust eshte duke u renduar dhe situata po përkeqësohet çdo ditë e më shumë, për shefen e Epidemiologjisë në ISHP, Silva Bino, janë tri burimet kryesore të infektimeve me koronavirus në Shqipëri.

Ndaj duhet te jeni te kujdesshem.Duhet te jemi te vemendshem dhe vigjilente sepse mund te infektoni familjen tuaj dhe prinderit tuaj.

Sipas saj grumbullimet e të rinjve në plazhe, dasmat dhe ceremonitë mo.rtore, të cilat po zhvillohen ende ndonëse janë të ndaluara, janë infektuesit më të mëdhenj në vend.

Ndaj keto jane 3 kategorite e njerevze qe po perhapin same shume virusin ne vendin tone ndaj duhet sa me shume kujdes.

Bino i kërkon po.licisë dhe strukturave vendore që të punojnë për të identifikuar dhe ndëshkuar të infektuarit që dalin nga izolimi. Sipas saj, kjo sjellje dëmton punën e deritanishme të mjekëve dhe epidemiologëve në terren.

Ndaj perdorni masken dhe disinfektuesin.