100 dite pa asnje te ifektuar me covid ky eshte shteti qe po cudit te gjithe boten

Nje nga vendet me te zhvilluar ne bote Zelanda e re ka 100 dite pa asnje rast nga koronavirusi
dhe eshte nje vend qe duhet marr shembull nga te gjitha vendet ne bote.

Tashme vendi eshte kthyer ne normalitet dhe te gjithe vazhdojne jeten e tyre ne normalitet.

Në muajt e fundit, raste të reja të virusit janë regjistruar vetëm në disa pasagjerë të kthyer, të cilët janë akoma në karantinë në kufi.U bene 3 muaj pa asnje rast me koronavirus.

“Falë ekspertizës mjekësore dhe udhëheqjes së mirë politike, ne kemi qenë në gjendje t’i rezistojmë një sëmundjeje të mbrapshtë. Shikoni, kudo që në botë të keni një luftë të suksesshme kundër epidemisë, kjo është falë këtij kombinimi – ekspertizës mjekësore dhe udhëheqjes së mirë politike”, tha profesori Michael Becker.

Ai theksoi se shumë vende e menaxhuan krizën pandemike shumë keq, se ata tani e kuptojnë këtë dhe po kërkojnë zgjidhje të reja, duke iu referuar Zelandës së Re.

Edhe ekonomia e Zelandës së Re e përballoi më mirë krizën dhe cdo gje eshte kthyer normalitetit.