Vjen lajmi i mire 500 euro bonus për ata që vaksinohen

Kush nga popullata austriake është ende i pavendosur nëse do të vaksinohet kundër Covid apo jo, mund të marrë një stimul ekonomik nga qeveria. Kancelari Karl Nehammer (Övp) njoftoi se ai është i hapur për mjetin e bonusit: “Çdo gjë që na ndihmon të bëjmë më shumë njerëz të vaksinohen përpara se të bëhet i detyrueshëm dërgon një sinjal pozitiv për shoqërinë tonë.” Kështu raporton gazeta Local. Zëvendës kancelari Werner Kogler (Verdi) tha se kushdo që merr dozën nga tani deri më 1 shkurt do të marrë bonusin prej 500 €.

Pas izolimit për të pavaksinuarit, i cili do të zgjasë deri më 10 janar, masa e radhës që mund të përfaqësojë një nxitje të imunizimeve mund të jetë pra një cmim prej 500 eurosh, e paguar në formën e një bonusi shpenzimi. Është propozim i socialdemokratëve dhe qeveria e OEVP-së dhe Verdi thotë se është gati të flasë për këtë. Nuk është ende e qartë se kujt duhet t’i drejtohet, ekskluzivisht atyre që duhet të marrin përforcuesin apo edhe më kokëfortët no vax. Aktualisht në Austri shifra për popullsinë e vaksinuar është ende 70.6%.

Çfarë do të mendonte për masën pjesa e popullsisë që tashmë është vaksinuar pa marrë asnjë kontribut? Për virologun Fabrizio Pregliasco, ideja e bonusit do të kishte ardhur shumë vonë dhe tani do të ishte mungesë respekti ndaj atyre që janë vaksinuar më parë. “Besoj se deri tani asnjë nxitje nuk mund të shkelë No-Vax me paturnitë e tyre ideologjike – raporton Pregliasco për LaPresse.” Megjithatë, për ata që nuk janë vaksinuar për frikë të kuptueshme, duhet të angazhohemi me komunikimin e duhur”, përfundon virologu. .

Sipas Ministrisë së Shëndetësisë austriake: “është e rëndësishme t’u përcjellim mesazhin të pavendosurve se vaksina nuk i mbron vetëm ata, por edhe ata që janë pranë tyre”. Dhe nëse kjo nuk mjafton, në Austri gjobat e majme së shpejti do të japin stimuj për vaksinën, e cila do të bëhet e detyrueshme duke filluar nga shkurti i vitit 2022./shqiptari.net/