Vijon moti i keq rritet niveli i ujit në liqene

Prej ditësh moti i keq ka goditur Greqinë Veriore duke shkaktuar përmbytje të qyteteve kryesore.

Ndërkohë ditën e sotme stuhia ka goditur Etoloakarnaninë duke shkaktuar probleme të rënda , me përmbytje dhe dëme në shtëpi dhe infrastrukturë.

Kryetari i bashkisë së Agrinio ka parashtruar kërkesë për të deklaruar qytetin në një gjendje të jashtëzakonshme. Qyteti vazhdoi evakuimin parandalues ​​të vendbanimit Kamaretseika Zeugaraki, për shkak të rritjes së nivelit të ujit në Liqenin Lysimacheia.

Gjithashtu sipas bashkisë, rrethet e Aetoliko u prekën, për shkak të tejmbushjes së lagunës.

Moti i keq krijoi gjithashtu probleme në Messolonghi.

Ndërkohë deri tani Korfuzi ka shpallur gjendjen e jashtëzakonshme ndërkohë që i gjithë rajoni verior ka mbyllur shkollat përfshirë Athinën dhe Selanikun.