Vendi i pare ne evrope nga nesër ky shtet evropian i rikthehet normalitetit: hiqen të gjitha kufizimet (përfshirë distancimin)

Norvegjia përpiqet dhe e vë pandeminë pas saj, duke u kthyer kështu në jetën e përditshme: nga nesër kufizimet e mbetura anti-Covid, përfshirë distancimin shoqëror, do të eliminohen në vend.

Kryeministrja Erna Solberg e njoftoi këtë, sipas Guardian. Kjo është faza e katërt dhe e fundit e vendit drejt qëllimit të normalitetit, i cili vjen pas shtyrjeve të shumta për shkak të shpërthimeve të përsëritura të infeksioneve: përveç heqjes së detyrimit të distancimit shoqëror, klubet e natës do të mund të rihapen dhe restorantet do të hapen të aftë për t’u kthyer në kapacitetin e tyre të plotë, tha Solberg në një konferencë për shtyp.

“Kanë kaluar 561 ditë që kur ne prezantuam masat më të rënda në Norvegji në kohë paqe … tani është koha për t’u kthyer në një jetë normale të përditshme,” tha kryeministri. “Me pak fjalë, ne tani mund të jetojmë normalisht,” shtoi ai. Sipas institutit norvegjez të shëndetit publik, rreth 76% e popullsisë ka marrë të paktën një dozë të vaksinës Covid, ndërsa 67% janë plotësisht të vaksinuar.