U nisën drejt Greqisë nga Kapshtica, kthehen mbrapsht pas ndryshimit të vendimit.Ja kush mund te kaloje

0
1467

Situata e te infektuarve ka sjellur crregullime ne doganat shqiptare.

Asnjë qytetar shqiptar i pajisur me pasaporte biometrike nuk është lejuar të kalojë nga Shqipëria drejt Greqisë përmes pikes kufitare të Kapshticës ndaj eshte nje situate e veshtir.

Ky ka qene vendimi i palës greke e cila i ka kërkuar palës shqiptare të mos lejojë kalimin e shtetasve që nuk kane dokumenta greke apo leje qendrimi në Greqi si dhe arsye shendetësore apo leje pune pra qe duhet te kene nje shkak.

Në kushte te tilla qytetaret shqiptare janë detyruar të qëndrojne në pritje në tokën shqiptare, me shpresën e një urdhëri të ri.

Disa prej tyre shprehen se kanë ardhur në doganë pasi kanë dëgjuar vendimin për hapjen e kufijve më 1 korrik dhe lehtesimin e kushteve të kalimit, por një gjë e tillë nuk ka ndodhur.

Ndersa ata qe kane pashaporta greke dhe leje pune apo leje qendrimi mund te kalojne ndaj presim ne nje lajm te dyte se cdo ndodh ne ditet ne vazhdim.