Home TE NDRYSHME “Të izolohen fëmijët me këto simptoma’”, mjeku ngre alarmin për sëmundjen që...

“Të izolohen fëmijët me këto simptoma’”, mjeku ngre alarmin për sëmundjen që është përhapur në vendin tonë

436
0

Mjeku Ilir Alimehmeti ka ngritur alarmin për virusin ‘duar-këmbë-gojë’ që po prek fëmijët në vendin tonë.

“Është një virus shumë i njohur, është një virus që bën një formë infeksioni të lehtë tek fëmijët e vegjël”, tha Alimehmeti për Euronews Albania.

Mjeku nënvizoi se për këtë sëmundje nuk ka ndonjë mjekim specifik dhe se është një sëmundje e lehtë.

Ai u bëri thirrje prindërve që nëse fëmija infektohet nga ky virus, duhet të qëndrojë disa ditë në shtëpi, në mënyrë që të mos e përçojë virusin.

Sa i përket situatës së COVID-19 tek fëmijët, ai tha se është 5-fish më shumë mundësia që një fëmijë të jetë asimtomatik në krahasim me një 40-vjeçar.

Ai shtoi se humbjet e jetës janë fatmirësisht shumë të ulëta tek moshat e reja dhe se më shumë rëndësi është vaksinimi tek grupmoshat më të rritura.

Sipas mjekut rekomandohet vaksinimi anti-COVID kryesisht për fëmijët që kanë probleme shëndetësore.