Studimi i fundit/ Keto cifte kanë gjashtë herë më shumë gjasa të divorcohen në tre vitet e para, ja per cilat behet fjale

Çiftet e martuara që takohen në internet kanë gjashtë herë më shumë gjasa të divorcohen brenda tre viteve të para sesa ata që takohen me partnerët e tyre përmes rrugëve më tradicionale. Hulumtimet kanë zbuluar se 12 për qind e çifteve që u takuan përmes internetit nuk e bënë përvjetorin e tretë, krahasuar me vetëm dy për qind që gjetën dashurinë përmes familjes ose miqve. Raporti, nga Fondacioni Martesa, tregon se ata që takohen në internet janë në rrezik më të lartë të divorcit sepse mund të jenë ‘të huaj të afërm’ kur lidhen.

Mbledhja e informacionit të besueshëm në lidhje me karakterin afatgjatë të personit me të cilin po takoheni ose po martoheni është padyshim më i vështirë për çiftet që takohen në internet pa kontributin e miqve të përbashkët ose të familjes apo komunitetit tjetër”, tha Harry Benson, drejtori i kërkimit të fondacionit. Raporti anketoi 2000 njerëz që ishin martuar në moshën 30 vjeç e lart. Shtatëmbëdhjetë për qind e atyre që ishin takuar në internet ishin divorcuar brenda dekadës së parë, krahasuar me dhjetë për qind të atyre që gjetën dashurinë përmes një situate sociale.

Raporti, duke përdorur të dhëna nga firma e kërkimit të tregut Savanta ComRes, argumenton gjithashtu se çiftet që takohen përmes lidhjeve personale kanë më shumë ‘kapital social’, të cilin e përcakton si rrjete miqsh dhe familjarësh që ndajnë vlera dhe besime të ngjashme.