Studimi befasuese/ Kush janë transmetuesit më të shpeshtë të Koronavirusit dhe ja si ndodh

0
1931

Ky eshte nje nga viruset me te cuditshme deri me sote se nese infektohesh simptomat dalin 10 dite me pas apo disa dite me pas.

Nga studimet e fundit tregojnë se Singapori, dy të tretat dhe në Tianjin të Kinës, tre të katërtat e personave të infektuar janë prekur nga njerëz pa simptoma dhe qe as nuk i shkonte mendja qe kishin virus thjeshte rastesia i ka infektuar, sipas The Guardian.

Ndaj izolimi eshte versioni me i mire per tiu shmangur virusit.

“Kjo është një nga gjërat e para për të cilat u shqetësuam kur shpërtheu epidemia”, tha Steven Riley specialist i kesaj fushe.

45% dhe 84% janë të infektuar nga njerëz pa simptoma të sëmundjes qe nuk kane asnje shenje gripi, dhe në Kinë kjo përqindjes sillet ndërmjet 65% deri 87% ndaj kjo eshte rruga qe mund te infektohesh.

Tapiva Ganjani, studiuese e ekipit, tha që këto të dhëna tregojnë se karantina nuk do të jetë një masë e mjaftueshme për të luftuar epideminë.

“Masat shtesë janë të nevojshme, siç është distanca sociale, “tha ajo.

Ndaj qendroni ne shtepia sepse vetem keshtu do shpetoni.