Si eshte gjendja në Itali, OBSH: Mjekët dhe infermierët italianë po bëjnë mrekulli

Tashme Italia eshte ne ditet e saj me te veshtira pasi nuk ishte parashikuar dicka e tille si neper filma e fantashkences.

Por atje shtohen te infektuarit cdo dite dhe mbi 2000 veta ne dite ndaj kjo eshte nje situate e pa kontrolluar dhe shume e veshtire pershkak se nuk ka me shtreter per ta.

Ndersa e gjithe popullsia eshte mbyllur ne shtepite e tyre dhe shteti i bene thirrje dhe mjekeve qe kane dale ne pension qe te rikthehen ne vendet e punes per te ndihmuar koleget.

Ndersa drejtori i departamentit të urgjencës së OBSH-së Michael Ryan falenderon dhe vlereson guximin qe kane strafi shendetsore qe po punojne dite nate per te sheruar njerezit.

Ai thote se:”Numri i pacientëve që hyjnë në kujdesin intensiv për koronavirus dhe të shpëtuar nga mjekët dhe infermierët në Itali është një mrekulli”.

Shpresojme qe ditet ne vijim gjendja te qetesohet.