Shqipëria sot “përvëlohet”, temperaturat do të shkojnë 8 gradë mbi normalen, ja si paraqitet situata meteorologjike në vend

Kjo javë është ndër më të nxehtat e kësaj verë në vendin tonë. Berati dhe Elbasani do të përjetojnë sot temperatura përvëluese deri në 42 gradë Celsius, konkretisht në Cërrik, Belsh, Kuçovë dhe Ura Vajgurore.

Edhe në kryeqytet, temperaturat variojnë nga 41 në 42 gardë Celsius.
Qyteti juglindor i Korçës po përballet me temperatura 70 gradë mbi normalen, teksa sot vlëra maksimale arrin 35 gradë Celsius.

Në qytetin bregdetar të Durrësit, vlerat maksimale arrijnë 39 gradë Celsius, ndërsa në Shkodër 41.5 gradë.

Sipas MeteoAlb, nesër Shqipëria veriore freskohet me 1 gardë, ndërsa Shqipëria qendrore dhe jugore mbetet në vlera të njëjta.