Se shpejti hapja e hekurudhës Tiranë-Rinas-Durrës. Ja sa do të jetë cmimi i biletës

Hekurudhes nga Tirana per ne Rinas dhe Durres eshte projekt per tu ndertuar dhe shume shpejet kjo rruge do te jete me standarte europiane.

Eshte bere e ditur se 10 kompani të huaja kanë afat deri më datë 15 shkurt 2020 për të paraqitur projektet e tyre për zevendesimin e infrastruktures hekurudhore Tirane – Rinas Durrës

Tenderi për rehabilitimin e hekurudhës Tiranë – Durrës është hapur një ditë më parë dhe i gjithë investimi që do të bëhet do jete me fonde të Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim, në bashkëpunim gjithashtu edhe me shtetin shqiptarë.

Kjo eshte nje shkrutim i madh i rruges Tirane Durresh dhe mund te evitoj dhe trafikun e madh midis Tiranes dhe Durresit.Shpresojme qe rruga te filloje sa me shpjte sese rregullon dhe levizjen midis dy qyteteve.

Ajo do ta shkurtoj dhe distancen midisi 2 dyqeteve dhe uli fluskin e makinave qe shkojne drejte Durresit sepse rruga me tren do jete me e shpejte dhe me e rehatshme.

Dhe konsumi i karburantit te makinave do te bie ndjeshem.

Ndërkohë nga Ministria e Infrastrukturës janë bërë të diturate gjitha tarifat paraprake të cilat mendohet të jenë nga 1.5 deri në 2 euro. Por kjo eshte një shifër paraprake pasi mund të ketë edhe ndryshime me tej.