Sa lajm i mirë për të gjithë, BE e mban fjalën, ja vendimi për Shqipërinë

0
546

Gjatë një vendimi të fundit, Komisioni Evropian bën te ditur se ka miratuar paketën prej 100 milionë euro në ndihmë të përballimit të pasojave pas tërmetit për Shqipërinë.

Ky ishte Fondi qe iu premtua Shqipërisë nga BE-ja përpara nisjes së Konferencës së Donatorëve që më 17 shkurt, dhe kete e raporton European Western Balkans.

Mesohet se 100 milionë euro janë pjesë e marrëveshjes së KE-së për dhurimin e 115 milionë eurove në ndihmë të procesit të rindërtimit te vendit tone pas tërmetit, dhe që është nënshkruar nga Kryeministri Edi Rama dhe Presidentja e Komisionit Europian Ursula von der Leyen.

Kujtojmë se një ndihmë prej 15 milionë eurosh iu premtua nga Komisioni Europian, Shqipërisë që në muajin dhjetor 2019, ndërsa 100 milionë euro të tjera u njoftuan përpara nisjes së Konferencës së Donatorëve.